Dyrene

Dyrevelfærd, udsøgt smag og økologi.

Dette er de tre principper vi følger i produktionen af vores dyr. Det giver os god samvitighed den dag dyrene skal herfra, og vi kan stå inde for at dyrene har haft et anstændigt, og så naturligt liv som muligt.

Dyrene på Skelleris lever et fantastisk liv

Info om dyrene

Broget dansk landracegris

 Vi giver det frie liv med næsen i jorden, og et, såvidt muligt, naturligt liv som vi kan skabe for grisene.  Smågrisene bliver hos deres mor i lang tid, og vokser langsomt fra deres afhængighed af hende.

Det er vigtigt for os, at dyrene har meget plads. De har mere plads end hvad økologireglerne foreskriver, for at sikre det frie griseliv.

Vi har racen broget landrace gris her på Skelleris. Racen er ikke så stor som de industrigrise man ellers bruger i produktion idag. Dyrene bliver ikke halekuperet, kastreret eller får ring i næsen. Eftersom dyrene har meget plads, så bevæger de sig en hel del, og kødet er derfor lidt mørkere, og kræver lidt længere tilberedningstid. Så får du til gengæld kød der smager af meget mere...

Høns

Hønsene bliver flyttet efter behov. Vi har lavet et mobilt hønsehus, så det er muligt at flytte dem efter hvor der er græs og insekter nok til dem. Samtidig får vi slået græs, der hvor de er. Høns spiser en hel del skadedyr, som vi gerne vil af med, så som snegleæg og bladlus.

Det smages på æggene at de spiser en del insekter og græs, så blommen er meget gul, og smager skønt.

Spælsau - det danske vinkinge får

Fårene lever det gode liv. De kommer ind på stald i den korte tid de læmmer, og derefter ud og græsse. De kan leve ude hele året, men vi vil gerne sikre os at lammene ammer korrekt, og at der ikke sker uforudsete komplikationer ved læmningerne.

Allerede fra maj kommer dyrene på sommerferie ved Sorø, hvor vi hjælper med at græsse et stykke for Naturstyrelsen.

Vi har Spælsau får, som er en gammel dansk vikingerace. Den er hårdfør, og ikke så stor som de kødracer, vi ellers får vores lammekøller fra. Kødet har en meget fin og delikat smag, og er meget eftertragtet.

Katte

Vi har 2 dejlige katte. De bor i laden, og holder orden på mus og lignende, hvor vi har foder til dyrene. Vi finder dem gerne som på foto om dagen, for de har været på rov om natten.

De er kælne, og følger gerne med på tur rundt på grunden, så de kan inspiserer kongedømmet.

Dansk land and

Det er nogle små gule nuttede ællinger der kommer omkring juni måned. De er 1 dag gamle, og har brug for varme og trygge omgivelser. Vi deler ællingerne op i grupper på 50 stykker, så de ikke bliver for mange i gruppen.

Efter 4-5 uger begynder de at komme udenfor, og spise græs og insekter. Når de er ca 8 uger har de fået den flotte hvide fjerdragt, og de er rigtig gode til at holde den smuk hvid.

Fordi vi ønsker de bedste forhold for dyrene, flytter vi mad og vand et lille stykke hver dag.  På den måde sikrer vi at der altid er frisk græs til dem.

De har selvfølgelige også adgang til badevand.

Ænderne har den rette fordeling af fedt og kød. Kødet er mørkt og smagfuldt.

Skelleris Plantage

Præsteskov 6

4293 Dianalund

Telefon: 20644746

Mail: skellerisplantage@gmail.com