Dyrene

Der sker store ændringer på gården i øjeblikket. 


Vi har nu været igang på gården i 6 år, og vi har fundet os til rette med hvad der skal være vores vej frem. 


Fremover vil vi satse på høns der lægger skønne smagfulde græsæg som er så populære. Vi kan huse op til 1000 høns på Skelleris, hvor vi kan sikre græs til dem året rundt. Hønsene kommer alle i mobile hønsehuse, så de bliver flyttet efter græsset.

Vi vil også i år lave de saftigste lækre juleænder, så vi sikrer julen i vores kunders hjem.Vi har taget en tung beslutning om at slagte alle vores får.

De har gjort det godt, og det har været en skøn oplevelse at have dem. Vi har haft de skønneste oplevelser med små lam der kom til verden, en vædder der ikke ville blive i folden, og et får der var ved at miste livet, men som blev reddet alligevel.


Nu har vi dejligt lammekød i fryseren, så gå ikke glip af at smage det.

I skrivende stund har vi 7 slagtegrise tilbage. De bliver slagtet i begyndelsen af juni måned. Derefter vil vi ikke længere opdrætte grise.


Vi kan tænke tilbage på spændende oplevelser med grisene. Det er helt utroligt så mange kræfter en gris har, og de er større end man lige tænker.

Men hold da op hvor er de sjove. De opfører sig meget som hundehvalpe. 


Vi har gris og lam i fryseren og på webshoppen i hele 2020, så køb via webshoppen eller i boden her på gården.

Dyrevelfærd, udsøgt smag og økologi.

Dette er de tre principper vi følger i produktionen af vores dyr. Det giver os god samvitighed den dag dyrene skal herfra, og vi kan stå inde for at dyrene har haft et anstændigt, og så naturligt liv som muligt.

Dyrene på Skelleris lever et fantastisk liv

Info om dyrene

Høns

Hønsene bliver flyttet efter behov. Vi har lavet et mobilt hønsehus, så det er muligt at flytte dem efter hvor der er græs og insekter nok til dem. Samtidig får vi slået græs, der hvor de er. Høns spiser en hel del skadedyr, som vi gerne vil af med, så som snegleæg og bladlus.

Det smages på æggene at de spiser en del insekter og græs, så blommen er meget gul, og smager skønt.

Katte

Vi har 2 dejlige katte. De bor i laden, og holder orden på mus og lignende, hvor vi har foder til dyrene. Vi finder dem gerne som på foto om dagen, for de har været på rov om natten.

De er kælne, og følger gerne med på tur rundt på grunden, så de kan inspiserer kongedømmet.

Dansk land and

Det er nogle små gule nuttede ællinger der kommer omkring juni måned. De er 1 dag gamle, og har brug for varme og trygge omgivelser. Vi deler ællingerne op i grupper på 50 stykker, så de ikke bliver for mange i gruppen.

Efter 4-5 uger begynder de at komme udenfor, og spise græs og insekter. Når de er ca 8 uger har de fået den flotte hvide fjerdragt, og de er rigtig gode til at holde den smuk hvid.

Fordi vi ønsker de bedste forhold for dyrene, flytter vi mad og vand et lille stykke hver dag.  På den måde sikrer vi at der altid er frisk græs til dem.

De har selvfølgelige også adgang til badevand.

Ænderne har den rette fordeling af fedt og kød. Kødet er mørkt og smagfuldt.

Skelleris Plantage

Præsteskov 6

4293 Dianalund

Telefon: 20644746

Mail: skellerisplantage@gmail.com